———
RANDEVU FORMU
Dünya Fizik Tedavi Konfederasyonu’na göre insanların hayatları boyunca maksimum hareket ve işlev yeteneğini teşvik edip geliştirmek, korumak ve yenilemekten sorumlu sağlık alanı olarak tanımlanır.
Sağlığın geliştirilmesi ve rehabilitasyonu, insanın başına gelebilecek sorunları önleme, müdahale etme ve tedavi alanlarındaki yaşam kalitesini arttırma fizyoterapinin öncelikli amacıdır.
Sportoteam’de, fizyoterapist, hemşire ve hekimler ekip olarak çalışarak, farklı dalların ilgi alanına giren hastalıkların rehabilite edilmesi için fizyoterapi yöntemleri uygulanıyor.
Modern tıpta yer alan hemen her daldaki hastalığın kas ve iskelet sistemine verdiği zararları ortadan kaldırmak ve hastayı iyileştirmek için kullanılan fizyoterapi, hastaların günlük hayata bir an önce dönüş yapabilmesini sağladığından iyileşme sürecinde büyük bir önem taşıyor.
Hastanın tanısı doğrultusunda, fizyoterapistler hasta için uygun aktivite programını oluşturarak gerekli fizyoterapi uygulamasını başlatıyor.
Isının kas ve iskelet üzerindeki etkisinden yararlanılan fizyoterapide fiziksel engeli olan bölgeye bazen sıcak bazen de soğuk uygulamalar yapılıyor. Öte yandan bazı aktif ve pasif egzersizler de fizyoterapinin etkili olmasında büyük bir önem taşıyor.
Aktif egzersizler ile kastedilen, hastanın bizzat kendi yaptığı egzersizler iken, pasif egzersizler ise fizyoterapist tarafından hastaya yaptırılan egzersizler olarak açıklanıyor.
Eklem hareketlerine, kasların kuvvetliliğine, vücudun esnekliğine, tepki veriş süresine, dengeye ve koordinasyona bakılarak konulan tanı doğrultusunda fizyoterapi alanında her bir hasta kendine özgü şekilde bir bütün olarak ele alınıyor. Tedavi programı, hastanın bedensel problemlerinin yanı sıra psikolojisi, sosyal yaşantısı ve duygu durumuna uygun olarak hazırlanıyor.
Fizyoterapi Hangi Alanların Tedavi Süreçlerinde Etkin Yer Alıyor
Aşağıdaki alanlardaki tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde fizyoterapi uygulamalarından yararlanılır.
- Ortopedi ve Travmatoloji
- Nöroloji
- Kadın Sağlığı
- Onkoloji
- Spor
- Pediatri
- Birinci basamak sağlık hizmetleri
- Dermatoloji
- Kardiyorespiratuar
Sportoteam Fizyoterapi Ekibi
Fizyoterapist, hastanın fiziksel işlevi veya hareket kabiliyeti ağrı, yaralanma, hastalık, sakatlık, yaşlanma veya uzun süre hareketsizlik gibi durumlardan etkilendiğinde, ilgili tanıya göre hastanın tam tıbbi kontrolünü gerçekleştirme ve tedaviyi tamamlamaya yeterli nitelikte olan sağlık uzmanıdır.
Sportoteam’de hastayla, tüm sağlık ekibinden daha fazla doğrudan ve daha uzun zaman geçirmesi gerektiği için, fizyoterapistler bir bütün olarak hastaya daha fazla odaklıdır.
Hastanın fiziksel sorunlarının yanı sıra psikolojik, duygusal ve sosyal sağlığını da göz önünde bulundurarak en uygun tedavi planını geliştirir.
Her fizyoterapi müdahalesi kendi özel tekniklerine sahiptir ve bilimsel kanıtlara dayanmaktadır.
Sportoteam fizyoterapi ekibi genel fizyoterapi uygulamaları ile birlikte, özellikle progesyonel ve amatör sporculara yönelik fizyoterapi ve rehabilitasyon programlarını uygulamada özel deneyim ve birikime sahip.
Sportoteam Fizyoterapi Ekibince Sunulan Fizyoterapi Yöntem ve Hizmetleri
Manuel Terapi: Masaja benzeyen bu uygulama uzman fizyoterapistler tarafından belli eklem noktalarına uygulanarak lokomotor sistemin neden olduğu ağrıların minimuma indirilmesinde etkin kullanılır.
Yüzeysel Sıcak ve Soğuk Uygulaması: Sıcak uygulamalar genellikle kronik hastalarda kullanılır. Soğuk uygulamalar ise akut durumlarda ve ameliyat sonrası konnektif dokunun iyileştirilmesi amacıyla değerlendirilir.
Bantlama: Bu uygulama koruma veya düzeltmek için iki şekilde yapılır. Koruma amaçlı bantlama genellikle yaralanma sonrası hareket bozukluklarını minimize etmek için kullanılır. Düzeltme amaçlı bantlama postür bozukluklarını düzeltmede etkilidir.
Elektroterapi: Dolaşımı artıran, ödem azaltan ve analjezi oluşturan bu yöntem hem akut hem kronik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Egzersiz: Kas ve iskelet sistemini güçlendirmek ve çeşitli rahatsızlıklarını tedavi etmek amacıyla egzersiz programları oluşturulur ve uygulanır.
Ultrason: Yüksek vibrasyon ile dolaşım üzerinde olumlu etkilidir.
Tecar Terapi (Odaklanmış Radyofrekans Terapisi): Ödemi azaltıp motor iyileşme süresini kısaltan tedavi yöntemleri arasında yer alır. Bu yöntemde yüksek frekanslı elektromanyetik enerji transferiyle derin dokuda hipertermi(ısı artışı) meydana getirilerek hızlı ve etkin ağrı kesici, kas gevşetici ve ödem çözücü işlevi görür.
Lazer Terapi: Bu yöntem farklı kas ve iskelet hastalıklarının, karpal tünelin, fibromiyalji ve miyofasiyal ağrı gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
KONUM